У мережі з’явилися кадри з будинком нардепа Арахамії, зняті з висоти пташиного польоту

У ЗМІ опублікували відео зняте з квадрокоптера, запущеного над котеджним містечком під Києвом, де проживає разом зі своєю численною родиною народний депутат Верховної Ради та голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія. Відомо, що житло Арахамії становить площу близько 300 метрів квадратних.

Про це повідомила “Страна”, зазначивши, що в офіційно заявлених забудовником цінах в котеджному містечку Green Hills в селищі Віта-Поштова зазначено, що будинок такою площею коштує в межах 16 мільйонів гривень. Зазначається, що Давид Арахамія, коли заповнював щорічну декларацію, вказав, що будинок площею 295,7 кв.м. він придбав у червні 2019 року за 983 тисяч гривень. Іншими словами, як повідомляє видання, в декларації нардепа вказана вартість в 16 разів нижче, ніж ціна зазначена забудовником.

Також відомо, що на сьогодні в містечку поки ще пустує 9 непроданих будинків. Селище, де розташований Green Hills знаходиться за 10 кілометрів від столиці.

“Страна” розповіла, що на задньому дворі будинку Арахамії розбитий маленький город. З першого поверху є вихід на відкриту літню терасу. На терасі стоять два гриля, кілька крісел гойдалок, обідній стіл і пара шезлонгів.

Як повідомляло раніше ASPI news, за 2019 рік народний депутат Давид Арахамія задекларував понад 9 мільйонів гривень доходів. Про це свідчить декларація, оприлюднена в єдиному державному реєстрі декларацій у неділю, 31 травня. 4,7 мільйона гривень Арахамія заробив ще до обрання до Верховної Ради — підприємницькою діяльністю. Ще 3,3 мільйона гривень він отримав від продажу нерухомості, 870 000 гривень — від продажу рухомого майна.

Крім того, раніше повідомлялося, що квадрокоптер, запущений одним з українських видань, розсекретив зовнішній вигляд дворівневої квартири в Одесі головного реформатора України Міхеїла Саакашвілі. Деяке запустіння зовнішки говорить про те, що тут, очевидно, давно не було мешканців.

ДЖЕРЕЛОASPI




ІНШІ НОВИНИ