На Україну знову насувається негода: де випаде сніг

В Україні знову погіршиться погода – у вівторок, 26 січня, сніг йтиме на заході, а у наступні два дні, 27-28 січня, така погода пошириться на північні, більшість центральних та південних областей. Температура значно не падатиме – максимум 6 градусів морозу вночі. Про це УНН повідомили в Укргідрометцентрі.

За прогнозом синоптиків, завтра, 26 січня, в західних областях сніг, у північних та центральних областях дощ з переходом в сніг; пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини. 27-28 січня у північних, більшості центральних та південних областей помірний, місцями значний мокрий сніг, налипання мокрого снігу.

Температура повітря протягом доби 26 січня від 2° морозу до 4° тепла; на решті території опади переважно у вигляді дощу, температура вночі та вдень 2-8° тепла. А 27-28 січня температура вночі та вдень близько 0°; у західних областях без істотних опадів, температура 0-6° морозу; у східних та південно-східних областях дощі, температура 1-7° тепла.

На дорогах країни, окрім сходу, місцями ожеледиця.

На Київщині завтра дощ з переходом в сніг, пориви вітру 15-20 м/с. Температура вночі та вдень 0-4° тепла.

У Карпатах 25-26 січня на високогір’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей утримається значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку із хуртавинами та снігопадами. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Туристам порадили утриматись від походів на високогір’я.

За даними синоптика Наталії Діденко, негоду в Україні зумовить циклон.





ІНШІ НОВИНИ