“Жіноча общага”: Арестович нагрубіянив нардепці у прямому ефірі, його звинуватили у сексизмі (ВІДЕО)

Народна депутатка від “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко покинула ефір програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV через образливі висловлювання спікера української делегації в Тристоронній групі Олексія Арестовича.

Під час обговорення ситуації на Донбасі Геращенко зазначила президент Володимир Зеленський розповідав послами ЄС, разом з якими приїхав у зону ООС, що “сепаратисти стріляють”, а не війська Росії. Це, на її думку, є “наративами Кремля”.

У відповідь на це Арестович почав звинувачувати “ЄС” у тому, що вони “деморалізують українських військових, коли сочіняють сказки про те, що військовим забороняють стріляти”.

“Ви їх цим і розвращаєте, “Вагнером” цим всім, Медведчуком і так далі. Ви відверто працюєте проти інформаційної безпеки держави, це офіційна заява, розумієте, пані Ірино? Я звинувачую “ЄС” в тому, що ви працюєте згідно з російськими наративами починаючи з травня місяця, якщо провести контент-аналіз. Вони співпадають на 70% і більше з тими наративами, які проводить РФ”, – заявив Арестович.

Він також виступив зі звинуваченнями щодо телеканалів, пов’язаних з п’ятим президентом Петром Порошенком, заявивши що вони нібито працюють на російську пропаганду і що саме ці канали мають “закрити наступними”.

“Я вже не кажу, як ви себе поводите, до чого ви скатуєтесь. Зовнішність президента ви обговорюєте, всі ваші Петрови, Бірюкови – зовнішність. Ви ж до рівня жіночої общаги опустилися, ПТУшної такої”, – заявив Арестович.

Геращенко після цього закликала віце-прем’єрку з питань євроінтеграції Ольгу Стефанішину, яка також була гостею ефіру, відреагувати на слова “жіночу общагу”.

“А якщо взагалі як на це можна реагувати? Мені дуже шкода, що вам з Банкової присилають подібний рівень офіційної комунікації, який негідний найвищої інституції держави. Хочу нагадати всім глядачам і українській армії, яке питання я поставила представнику влади: чому на відверте загострення на фронті немає активізації контактів у “нормандському форматі”? Чому немає пропозиції України, зокрема в Раді безпеки і ООН, щодо миротворчого контингенту і оціночної місії? Чому немає пропозиції внести до бюджету України зміни відносно підняття зарплат військовим… Що ми почули у відповідь? Недостойну влади риторику”, – заявила Геращенко.

Арестович своєю чергою перебив нардепку і заявив, що це брехня.

За деякий час в рамках подальшого обговорення Арестович заявив, що сексизму в його висловлюванні не було. Присутня в студії нардепка, глава “Голосу” Кіра Рудик також зазначила, що висловлювання про гуртожиток “не ок”.

Геращенко після цього сказала, що не може бути в студії, де сексизм не припиняється, і покинула ефір.

Згодом Геращенко відреагувала на цей інцидент на своїй сторінці у Facebook, назвавши заяви Арестовича “інтелектуальним зубожінням”.

Сеанс інтелектуального зубожіння від офіційних речників влади. Важлива тема: загострення на фронті. Речник ТКГ спочатку звинуватив українських військових в тому, що вони плачуться в жилетки депутатам, чим принизив українську армію. А потім влаштував традиційну п’ятихвилинку ненависті до “ЄС”, приправивши все дрімучим сексизмом. Коли немає відповідей на запитання опозиції про вагнерівців, недофінансування армії, відсутність стратегії і тактики в зовнішній політиці, в хід йде хамство. Дивує тільки, що в студії була присутня віце-прем‘єрка з євроінтеграції, пані Стефанишина, яка також не відреагувала на цей сексизм. В будь-якій європейській країні це був би останній ефір подібного “представника”, – наголосила нардепка.





ІНШІ НОВИНИ