В Україні перевірятимуть наявність подвійного громадянства – Данілов

Рада національної безпеки та оборони доручила Кабінету міністрів розробити законопроєкт щодо осіб з подвійним громадянством.

Про це на брифінгу повідомив секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов.

“Кабінет міністрів має протягом двох місяців запропонувати законопроєкт, який дозволить нам чітко розуміти тих осіб, які мають подвійне громадянство”, – сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО Олександра Данілова, головною метою документу є виявлення мотивів жителів окупованих територій, які примусово отримали громадянство РФ, аби вижити у Криму та ОРДЛО.

“Я хочу зазначити, що люди примусово отримують громадянство на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей. Ми вважаємо, що ситуація пов’язана з тим, що вони отримують ті папірці, які дають їм можливість жити на окупованій території”, – сказав він.

Данілов переконаний, “після звільнення цих територій, люди відмовляться від цих папірців”. Він зазначив, що держава перевірить усіх громадян України, а якщо у людини буде подвійне громадянство, вона має від нього відмовитись.

“Що стосується депутатів та інші посадовці, ми в апараті РНБО напрацьовували це питання. Тому зараз, в кого воно є (подвійне громадянство – ред.), я б радив найближчим часом позбавитися його для того, щоб не наражати себе на неприємності”, – сказав Данілов.

Водночас він не сказав, як саме і хто перевірятиме.

“Це буде інституція, яка буде виконувати такі функції. Хто це буде – міграційна служба, чи інша, це буде вирішувати законодавець”, – додав він.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ