Києву повернули землю на Трухановому острові, яку захопив Медведчук

Завдяки прокуратурі громаді Києва повернуто землю на Трухановому острові вартістю понад 25 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

“Прокурорами Офісу Генерального прокурора у Верховному Суді доведено обґрунтованість позову про повернення Київській міській раді земельної ділянки площею 1,16 га на Трухановому острові у місті Києві вартістю понад 25 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, громадська організація збезпідставно зайняла цю землю та обмежила вільний доступу громадян до неї та річки Десенка. Зазначається, що ГО встановила паркан та використовувала будівлі і споруди на ділянці без правовстановлювальних документів.

Раніше Київська міська прокуратура довела в суді, що міськрада не ухвалювала жодних рішень про передачу земельної ділянки у користування або власність громадській організації. Також було доведено відсутність дозвільних документів на проведення будівельних робіт.

Верховний Суд скасував постанову Північного апеляційного господарського суду та залишив у силі рішення Господарського суду міста Києва, яким громадську організацію зобов’язали повернути землю територіальній громаді міста Києва, а також привести її у придатний для використання стан, звільнивши в тому числі від нерухомого майна.





ІНШІ НОВИНИ