Україна виплатить грошову допомогу громадянам, які були незаконно арештовані РФ

72 українських громадянина, які незаконно були позбавлені волі режимом Кремля отримають по 100 тисяч гривень допомоги від України.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Йдеться про українців, які опинилися у полоні в різні роки з початку збройної агресії РФ проти України – з 2014 року, та були звільнені або досі незаконно утримуються країною-окупантом та/або її окупаційними режимами», – уточинили в МінТОТ 16 вересня.

Зазначається, що виплати на правову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень отримають шість українських сімей, незаконно ув’язнених РФ.

Крім того, одноразову грошову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень кожен отримають ще 66 українців, раніше звільнених із російського полону.

Раніше ми писали, що Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України перерахувало по 100 тисяч одноразової допомоги 33 українцям, які були у полоні.

Кошти у розмірі 3,3 млн гривень перераховані на особові рахунки 33 громадян з 57, які на засіданні 3 червня були визнані Міжвідомчою комісією такими, що були у різні роки позбавлені свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України. Решті гроші виплатять пізніше.





ІНШІ НОВИНИ