Вчені виявили планету – двійник Землі

Планету, аналогічну нашій, вчені виявили ще в 2014 році, але заявляти про сенсаційне відкриття в повну силу вони поки не поспішають. Двійника Землі знайшли за допомогою літаючої станції Kepler. Обертання цієї планети відбувається в населеній зоні її зірки, що є воістину унікальним випадком, так як раніше вчені ще не зустрічали подібного аналога Землі.

Особливість «двійника» в тому, що в її планетарних масах присутній атмосферний тиск, завдяки якому на поверхні планети вода може знаходитися в рідкому стані.

Достовірних фактів про щільність і склад планети поки немає. Вона знаходиться на відстані 492 світлових років від Землі. Можна порівняти зовнішній вигляд Землі і Кеплер-186F:

Кеплер-186F трохи крупніша, і на ній є населені зони. Вона обертається навколо зірки, подібної до нашого Сонця за 129,9 діб.

Згідно з останніми даними, в нашій Галактиці налічується близько 42 млрд планет, схожих на Землю.

Вчені припускають, що на Кеплер-186F теж є життя, але це твердження ще дуже і дуже спірне.

Еліза Кінтана, науковий співробітник SETI з пошуку позаземного розуму, називає виявлення Кеплер-186F важливим кроком в роботі дослідників. Адже її характеристики дуже схожі з характеристиками нашої планети.

Наявність у Кеплер-186F населеної зони – не міф, але ось населеність планети – ще під питанням. Ученим потрібно ретельно вивчити атмосферу цієї планети, що дозволить судити про те, чи можна вважати її близнюком Землі чи ні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ