До Землі наближається 600-метровий астероїд: експерти розповіли, чи варто панікувати

19 серпня до нашої планети підлетить 600-метровий астероїд. На даний момент об’єкт рухається до нас зі швидкістю 16 722 км/год. На жаль, вчені не можуть спрогнозувати точний час зближення.

За словами експертів, астероїд 2006 QQ23 не становить будь-якої загрози. Відстань має бути достатньою для того, щоб космічне тіло пролетіло Землю і попрямувало далі у відкритий космос.

Ліндлі Джонсон і Келлі Фаст з Управління з координації планетарної оборони NASA відзначили, що дистанція між Землею і об’єктом складе приблизно 7,5 млн км. Це досить багато, щоб гравітація нашої планети не вплинула на 2006 QQ23. Місяць, наприклад, знаходиться на відстані 384 тис. км, тобто в 20 разів ближче.

Фахівці запевняють жителів планети, що відстежують кожен об’єкт, який може становити ту чи іншу загрозу. Так, астрономи спостерігають не тільки за астероїдами, але і за кометами, різними уламками і т.д. Аналізу піддаються всі об’єкти, які підлітають до нас на відстань 8 млн км. За космічними мірками це досить маленька дистанція. Подібні об’єкти іменуються навколоземними, додали вчені.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ