Вчені заявили про пробудження великого вулкана в Німеччині

Геологи з США стверджують, що в будь-який момент в Німеччині може прокинутися вулкан, який не демонстрував свою активність протягом останніх 13000 років. Американські геологи підкреслили, що недавно зафіксували підозрілу активність в районі вулканічного плато Айфель, де земля почала підніматися помітно швидше, ніж в інших областях.

Вони не виключили, що найближчим часом може початися швидкий підйом магми. Втім, це ще не є основною ознакою майбутнього виверження. За словами фахівців, вони провели масштабні дослідження і за допомогою древніх записів встановили, що останній раз цей вулкан вивергався близько 13000 років тому, і наслідки цього інциденту були катастрофічними. Центральна частина Європи фактично перетворилася на величезну випалену пустелю, що в підсумку призвело до того, що багато племен просто втратили можливість контактувати один з одним на протязі десятків, а може й навіть сотень років.

Нагадаємо, раніше група інших фахівців зі Сполучених Штатів заявила, що глобальні кліматичні зміни приведуть до повного вимирання людей, які проживають в окремих тропічних регіонах.





ІНШІ НОВИНИ