Google представила сервіс Project Stream для запуску комп’ютерних ігор на смартфонах

Американська корпорація Google є основним двигуном технічного прогресу, оскільки створює приголомшливе програмне забезпечення, якому вдається буквально змінювати світ. Сьогодні, 19 лютого 2019 року, «пошуковий гігант» офіційно представив сервіс Project Stream, який призначений для запуску комп’ютерних та консольних ігор на смартфонах, планшетах та інших електронних пристроях, здатних підключатися до інтернету на високій швидкості.

Компанія Google виклала в мережі тизер, який містить в собі дату презентації сервісу Project Stream, який дозволить геймерам грати в ігри в Full HD (1920 на 1080 пікселів) при частоті в 60 кадрів в секунду. Першою грою, в яку всі бажаючі зможуть пограти, виявиться Assedin’s Creed Odyssey, однак незабаром після запуску список ігор поповниться дуже швидко, а увійти в нього можуть навіть світові хіти, на кшталт Grand Theft Auto V. Офіційна презентація ігрового сервісу пройде 19 березня 2019 року, а трапиться вона звичайно ж в США.

Американська корпорація Google обіцяє провести анонс на подію Game Developers Conference (GDC), на якому зустрічаються один з одним представники ігрової галузі. Для «пошукового гіганта» це найкраще місце для того, щоб представити свій фірмовий сервіс для геймінгу в будь-які ігри. Його принцип дії буде вкрай простий. Користувач буде отримувати на свій смартфон або планшет тільки картинку, а оброблятися вона буде на серверах «пошукового гіганта», які спеціально для цього обладнають і розмістять по всьому світу.

При цьому затримка сигналу виявиться настільки маленькою, що ніякої різниці в грі безпосередньо на комп’ютері або ж смартфоні з віддаленим сервером обробки графіки просто не буде. Відомо, що використовувати сервіс Project Stream, який носить кодову назву «Yeti», користувачі зможуть через веб-браузер Google Chrome, тобто не доведеться використовувати будь-яке додаткове програмне забезпечення, що абсолютно точно порадує всіх користувачів.

Звичайно, для найкращого геймерського досвіду найкраще прикупити собі геймпад, щоб з його допомогою управляти діями персонажа в іграх. Перший час Project Stream буде працювати безкоштовно, проте після завершення пробного періоду користувачам доведеться оплачувати платну підписку, але її вартість поки що невідома. Раніше вдалося з’ясувати, що американська корпорація Google додала найкориснішу функцію в Android 10.0 Q для всіх смартфонів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ