Google представила «вбивцю» Sony PlayStation 5

Попит на ігрові приставки з кожним роком зростає, проте купувати нинішні PS4 і Xbox One багато користувачів не хоче з огляду на те, що вони вже сильно застаріли. Вся надія тільки на консолі наступного покоління, однією з яких стане Sony PlayStation 5, але її презентація, на жаль, відбудеться лише в кінці 2019 року, тоді як продажі взагалі стартують лише в кінці 2020 року. До всього цього ще дуже багато часу, а скористатися цією ситуацією на свою користь вирішила Google, яка офіційно пообіцяла показати «майбутнє ігрового ринку».

Як повідомила прес-служба американської корпорації, в рамках виставки GDC, яка буде проходити з 18 по 23 березня 2019 року, відбудеться анонс «майбутнього ігрового ринку», тобто мова абсолютно точно йде про ігрову консоль, яка стане «вбивцею» Sony PlayStation 5 і нового Xbox, який Microsoft також повинна випустити на ринок уже в найближчі кілька років. Очікується, що мова йде про ігровий сервіс Project Stream, на базі якого буде працювати нова ігрова консоль, здатна завжди забезпечувати якість графіки 4K UHD, причому з підтримкою HDR.

Суть сервісу Project Stream, який був вперше анонсований ще в 2018 році, зводиться до того, що будь-яка гра запускається на серверах Google, а користувачеві, власникові приставки, передається вже сформована картинка, немов він використовує віддалений монітор. При цьому затримка сигналу мінімальна, а сама консоль практично зовсім не нагріватиметься, та й коштувати за рахунок цього вона буде вкрай мало, адже відеогра їй буде не потрібна, так само як і потужний процесор для обробки інформації.

Єдиний мінус ігрової консолі Google, яка затьмарить Sony PlayStation 5, буде полягати в тому, що її доведеться постійно підключати до інтернету, причому він повинен мати швидкість не нижче 50 Мбіт/с, інакше працювати сервіс Project Stream повноцінно просто не зможе. На думку «пошукового гіганта», саме за хмарними сервісами запуску ігор стоїть майбутнє. Це, ймовірно, і стало причиною для запуску такого. Повноцінний анонс нової розробки «пошукового гіганта» відбудеться вже 18 березня, тобто в наступний понеділок.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ