Бюджетні смартфони Xiaomi, Meizu, Nokia та інші отримали підтримку 5G

Не секрет, що останнім часом на адресу компанії MediaTek, яка займається виробництвом процесорів для мобільних пристроїв і планшетних комп’ютерів, ллється багато критики, причому заслуженої. В першу чергу відбувається це через те, що вона не випускає нові драйвери для своєї продукції, в зв’язку з чим нові збірки Android іноді перестають виходити для тих чи інших смартфонів вже через півроку після релізу. Втім, навіть не дивлячись на все це, даний виробник чіпсетів зумів всіх здивувати, а вже незабаром відновити з ним співпрацю можуть компанії Xiaomi, Meizu, Nokia, Realme і багато інших.

Сьогодні, 29 травня 2019 року, тайванська компанія MediaTek представила публіці однокристальну платформу MediaTek 5G SoC, яка вдає із себе недорогий бюджетний процесор для мобільних пристроїв, виконаний по 7-нм техпроцесу, тобто найсучаснішому на ринку. Головна особливість цього чіпсета, як можна було здогадатися з його назви, полягає в підтримці вбудованим в нього модемом мереж п’ятого покоління. Всі телефони, в які такий процесор буде встановлений, зможуть працювати в 5G на швидкості до 4,7 Гбіт/с.

У процесор MediaTek 5G SoC вбудований модем, що забезпечує високу швидкість передачі даних, причому як на віддачу, так і на завантаження, а це не менш важливо. За роботу з графікою відповідає прискорювач Mali-G77, який здатний кодувати і декодувати відео в режимі реального часу в дозволі 4K UHD при частоті 60 кадрів в секунду. За словами виробника, його процесор вдасться зустріти в бюджетних телефонах від «безлічі виробників» вже в третьому кварталі 2019 року.

На практиці це означає, що перші смартфони Xiaomi, Meizu, Nokia і інших виробників на базі процесора MediaTek 5G SoC вийдуть на ринок вже цього літа, і всі вони зможуть працювати в мережі 5G. Цілком собі очевидно, що новий чіпсет може зробити тайванського чипмейкера знову дуже популярним серед користувачів по всьому світу, але лише за умови, що він виправить свої колишні помилки, а саме – буде забезпечувати повноцінну післяпродажну підтримку, без якої у нього нічого не вийде. Переговори про використання такого процесора зараз також ведуться з компаніями Oppo і Vivo.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ