Нова Windows 10 на базі Linux працює набагато швидше і стабільніше. Як її встановити?

Найпопулярнішою і відомою операційною системою для комп’ютерів в даний час є Windows 10, яку американська корпорація Microsoft в фінальному стабільному вигляді випустила ще влітку 2015 року. З тих самих пір для десятої «вінди» випустили цілих шість великих оновлень, всі з яких спрямовані на те, щоб забезпечити більш кращий користувальницький досвід. Втім, саме сьогодні, 13 червня 2019 року, сталося те, чого багато користувачів не чекали, тому що відбувся реліз нової збірки цієї ОС, і її зовсім точно варто встановити.

Якщо коротко описувати те, що трапилося, то Microsoft виконала свої обіцянки, випустивши операційну систему Windows 10 на базі ядра Linux. За рахунок цього загальна продуктивність системи зросла, кількість багів скоротилася, а вся платформа стала працювати стабільніше. Більш того, тепер користувачі мають можливість запускати будь-які додатки, створені для системи Ubuntu, а це дуже значуща перевага для всіх розробників. В даний час зустріти ядро ​​на базі Linux можна виключно в збірці 181917 (20H1), яка поки що доступна тільки для інсайдерів.

За рахунок інтеграції цієї ОС в Windows 10, за словами Microsoft, вдалося також домогтися значного приросту за частиною продуктивності, якщо говорити про швидкість роботи всієї файлової системи. Різницю в швидкодії вдасться відчути своїми власними очима, тому що вона буде дуже навіть значною. Більш того, як стверджують розробники, якщо говорити про такі операції, як розпакування архівів, то десята «вінда» на базі Linux справляється з ними в 10 – 20 разів швидше, за рахунок використання спеціальних алгоритмів.

Фінальна збірка нової ОС, в основі якої лежатиме ядро ​​від Linux, стане доступна всім користувачам вже в першій половині 2020 року, тобто до цієї події ще дуже і дуже багато часу, за який ситуація може докорінно змінитися. Нова версія «вінди» абсолютно точно виявиться вкрай поширеною серед всіх користувачів, тому що вона забезпечує більш високу продуктивність, а також, крім того, значно підвищує загальну стабільність. День її виходу стане історично важливою подією, коли дві платформи стануть одним цілим. Щоб встановити її вже зараз потрібно просто приєднуватися до програми Windows Insider, а це можна зробити на офіційному сайті Microsoft.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ