YouTube масово блокує популярні відео через нові правила

Тиск на компанію Google з боку уряду безлічі країн світу стрімко зростає, в зв’язку з чим американській корпорації доводиться постійно змінювати умови використання різних своїх серверів, особливо YouTube, де правила останнім часом змінюються кожні кілька місяців. Сьогодні, 4 червня 2019 року, даний відеохостинг почав масово блокувати і видаляти популярні відеоролики, у яких є десятки мільйонів переглядів. Виною всьому стали нові правила, згідно з якими заборонено використовувати сервіс для поширення відео, які навчають злому або хакінгу.

Постраждав від нових правил навіть такий популярний канал, як Null Byte, який в навчальних цілях розповідає про те, як щось зламати, або ж обійти захист. Практично всі відеоролики на ньому видалені, а його автори більш не можуть додати на YouTube нові відеоролики хакерської тематики. Судячи з усього, Google розробила спеціальний алгоритм аналізу вмісту відео. Якщо в ньому є якісь ознаки злому ПО або ж хакінгу, подібний відеоролик буде заборонений до публікації в сервісі, а значить додати його туди якимось чином просто не вийде.

З сервісу вже вилучені тисячі відеороликів, однак поки що Google блокує тільки ті, які містять інструкції зі злому, включаючи хакерські атаки і віддалений злом чого-небудь. В недалекому майбутньому, швидше за все, YouTube почне видаляти з сервісу відео з інформацією про те, як зламати будь-яке програмне забезпечення, будь то операційна система або просто якась програма. Таким чином «пошуковий гігант» хоче припинити порушення законодавства багатьох країн світу, де будь-які інструкції по злому або хакерських атаках караються законом.

Проблема в тому, що алгоритм виявлення YouTube контенту, який порушує правила, працює не зовсім точно, тому що в ряді випадків під блокування потрапляють такі відео, які не мають жодного відношення до злому. Всім авторам таких роликів радять звернутися в службу підтримки, а самі співробітники Google обіцяють доопрацювати алгоритм, щоб у нього не було помилкових спрацьовувань. При цьому важливо зауважити, що канали людей, що публікують відеоролики подібної тематики, ніхто не блокує, в зв’язку з чим вони можуть продовжувати публікувати відеоролики, але вже з дотриманням нових правил.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ