WhatsApp потрібно терміново видалити зі смартфону, і ось чому

Якщо говорити про месенджери, то найвідомішим і популярним серед них, поза будь-якими сумнівами, є WhatsApp. Він робить все можливе заради того, щоб нарощувати чисельність своїх користувачів, і у нього це насправді виходить, тому що вже зараз число людей, які використовують його на постійній основі, досягає 1,4 млрд чоловік. Втім, вже в найближчі дні ця кількість може сильно скоротитися, а провиною всьому стала заява антивірусної компанії Symantec, яка фактично закликає людей відмовитися від використання даного месенджера через його слабку систему безпеки.

Так, зокрема, будь-які треті особи з невеликим досвідом можуть легко і просто змінювати мультимедійні файли, які WhatsApp зберігає автоматично на мобільний пристрій. Простіше кажучи, щоб заразити будь-який смартфон на базі Android потрібно просто відправити на нього підмінений файл відеоролика, зображення або чогось ще. Оскільки месенджер не перевіряє такі файли, в кінцевому підсумку він під виглядом мультимедіа завантажить на смартфон вірус, а якщо власник мобільного пристрою захоче переглянути отриману фотографію, відеоролик або щось ще, він сам його активує.

Захиститися від такого колосального недоліку в системі безпеки WhatsApp не можна, тому експерти закликають людей на базі смартфонів під управлінням Android повністю заборонити отримувати мультимедіа від будь-яких незнайомих абонентів, яких немає в списку контактів, але щоб убезпечити себе повністю краще взагалі терміново видалити даний месенджер з мобільного пристрою. Скільки розробникам потрібен час на те, щоб виправити такий величезний недолік у системі захисту, невідомо, але на це може піти кілька місяців, тому що мова йде про значне нововведення.

Подібний вид злому називається Media File Jacking, і вже досить давно його використовують зловмисники. Невідомо, скільки смартфонів на базі Android вже заразили таким чином, тобто через WhatsApp. Швидше за все, не одну сотню штук, всі користувачі яких через це почали бачити рекламу, втратили свої особисті дані, зіткнулися з крадіжкою цінної інформації або відчули на собі якісь інші неприємні явища, аж до шантажу публікації особистого листування. При цьому наголошується, що за схожим принципом обдурити можна і Telegram, тому це зовсім не поодинока проблема, як вважають в Symantec, а цілком масова.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ