Samsung припинить гонку мегапікселів

Samsung останнім часом тримала курс на нарощування мегапікселів. Саме з її легкої руки ми побачили смартфони, які мають на своєму озброєнні 64 Мп і 108 Мп камери. Але, як показав досвід Samsung Galaxy S21 Ultra велика кількість мегапікселів не дала переваг над конкурентами і стати кращим за якістю фото флагман не зміг.

Схоже, що компанія усвідомила, що кількість не означає якість, тому і вирішено пригальмувати з гонкою мегапікселів. Відомий мережевий інформатор Ice Universe заявив про те, що Samsung тепер має намір повернутися до раціональності і перестане сліпо гнатися за великими цифрами. По всій видимості йдеться про те, що компанія припинить і далі бездумно робити ставку на велику кількість мегапікселів.

У пріоритетах буде баланс між розміром і розширенням кожного пікселя. І перший результат такого підходу ми вже побачили в датчику Samsung ISOCELL GN2, який запропонував рекордно великий розмір сенсора 1 / 1,12 дюйма без надмірностей за кількістю мегапікселів – 50 Мп.

Залишається невідомою доля сенсора на 200 Мп. Нагадаємо, що раніше ходили чутки, що компанія має намір представити в цьому році датчик з таким рекордним розширенням. Були також розмови, що Samsung поставила перед собою мету запропонувати сенсор з божевільними 600 Мп. З урахуванням зміни пріоритетів залишається невідомим, чи вплине це на розробку вищезазначених датчиків.





ІНШІ НОВИНИ