Чому у ZTE Axon 30 Pro і Axon 30 Ultra немає підекранної камери і що з ZTE Axon 30

Вчора відбулася прем’єра ZTE Axon 30 Pro і Axon 30 Ultra, де ставку зробили, перш за все, на камери. Після Axon 20 Pro було логічним припустити, що ідея з підекранною фронталкою знайде своє продовження в новинках, тим більше, що раніше компанія говорила про те, що у неї готове друге покоління камери під дисплеєм.

Але цього не сталося. На прес-конференції за підсумками релізу глава ZTE Ні Фей підтвердив, що в другому поколінні камери під дисплеєм готові. Але затримка у виробництві та постачанні спеціальних мікросхем на тлі загального дефіциту комплектуючих не дозволила реалізувати їх в новинках. При цьому глава компанії заявив, що незабаром з’явиться ZTE Axon 30 і ось там можуть запропонувати підекранну камеру.

Чи дотримає ZTE свого слова, нам ще потрібно дізнатися. Певний скепсис в те, що Axon 30 запропонував камеру під дисплеєм зародив сам виробник. А справа вся в тому, що на його сайті було знайдено опис моделей ZTE Axon A31, Axon A31 Pro і Axon A31 Ultra. Таких смартфонів немає, але дві останні моделі дивним чином схожі на Axon 30 Pro і Axon 30 Ultra. Схоже, що була допущена помилка в неймінгу і Axon A31 це і є майбутній базовий Axon 30.

Судячи по зображенню, зовні вона повторить риси «Прошки», але при цьому втратить величезний логотип на тильній стороні і кількість 64 Мп датчиків в основній камері скоротять до одного. І судячи з того, що «обличчя» для всіх трьох моделей залишили одне, можливо, ніякої підекранной камери в базовій версії не буде.

Серед інших характеристик Axon 30 згадується процесор Snapdragon 768G, 8 Гб оперативної пам’яті і 128 Гб постійної, дисплей з розширенням 2400х1080 пікселів, батарейка ємністю 4200 мАг і модуль NFC. У тандемі з 64 Мп датчиком в основній камері працюватимуть два модуля по 2 Мп кожен і ширік на 8 Мп. З чуток, прем’єра Axon 30 не затримається, його можуть представити вже 19 квітня.





ІНШІ НОВИНИ