Як вибрати пластикові вікна: рекомендації експертів

Від того, наскільки ви орієнтуєтеся в «світі вікон», в кінцевому підсумку буде залежати мікроклімат вашої квартири.

Вибрати гарне пластикове вікно не так вже й просто. Потрібно врахувати багато чинників:

  • якість профілю,
  • якість склопакету,
  • якість фурнітури, яка підходить вам за типом відкривання.

Кліматичні умови, дизайн, антивандальні властивості – все це споживач повинен прорахувати до того, як прийме рішення про купівлю вікна. Отже, які пластикові вікна Львів вибрати?

Як вибрати пластикові вікна?

Вибір вікна залежить від клімату, ваших естетичних побажань і ряду інших вимог.

Отже, клімат. Розрахункова зимова температура в Україні – мінус 19 градусів. В даному випадку спеціалісти радять використовувати профілі 60-міліметрової товщини з двокамерним склопакетом.

Безумовно, у споживача можуть бути різні переваги по дизайну: скажімо, вигнута форма наплаву, спеціальний штапик і так далі. Все це цілком можна знайти у виробників сучасних вікон.

Всі профілі мають схожі властивості:

  • захист від втрат тепла,
  • шумоізоляція,
  • механічна надійність,
  • герметичність,
  • звуко- і водонепроникність,
  • протидія вітровим навантаженням.

Склопакет – простий або енергозберігаючий?

У віконні системи можна інтегрувати різні класи склопакетів. Які пластикові вікна кращі?

Для квартири можна сміливо рекомендувати склопакет, у якого одне скло має енергозберігаюче покриття.

Покриття наноситься промисловим способом: в процесі виробництва скла розплавлений кварцовий пісок з певними добавками тече по олову, поступово суміш охолоджується, і на неї магнетронним способом напилюється покриття. Зазвичай такі покриття складаються з оксидів різних металів: заліза, міді, титану, срібла і інших. До речі, кількість шарів в такому енергоефективному покритті може доходити до 18-ти, кожен завтовшки в декілька мікрон, які непомітні неозброєним оком на склі.

Незалежно від кількості шарів, покриття скла володіє:

  • високою стійкістю,
  • не обсипається,
  • не вигоряє.

Воно абсолютно прозоре. Наявність покриття на склі можна встановити спеціальним тестом. До склопакету підноситься запальничка, і в ньому повинні відбитися три вогника (оскільки в двокамерному склопакеті є три скла). Якщо покриття нанесене, один з вогників буде іншого кольору, – наприклад, не жовтого, а червоного, зеленого або синього.

Треба зауважити, що сьогодні існує велика різноманітність скла. Останнім часом, крім енергозберігаючого, виробники стали випускати ще і багатофункціональне скло. Це скло з подвійним ефектом: енергоефективним – взимку, і світловідбиваючим – влітку.

В ідеалі, можна було б рекомендувати таку віконну систему: внутрішнє скло – з енергозберігаючим покриттям, а зовнішнє – мультифункціональне (зі світловідбиваючими і енергозберігаючими властивостями). Це буде краще пластикове вікно. Різниця в ціні – десь 10-15%.

Які технічні та інші характеристики необхідно враховувати вибираючи профіль

Якщо перед вами покладуть десять профілів, ви, в першу чергу, оціните їх зовнішній вигляд.

Як вибрати профіль для пластикового вікна? Чи можна визначити його якість візуально?

Кажуть, жінки вибирають очима, і в даному випадку це правильний підхід. Справа в тому, що якість профілів визначається кольором.

Є профілі, які з часом набувають сірого або жовтого відтінку. А є профілі, які залишаються білими і не змінюють колір з плином часу, саме їх і потрібно вибирати.

Наступний параметр, за яким визначається якість профілю – це високий рівень глянцю і відсутність дефектів: хвиль, подряпин, шорсткостей. Профілі авторитетних компаній, що користуються популярністю на ринку, якраз відрізняються гладкою глянцевою поверхнею без дефектів. Їх, за цими якостями, відразу можна виділити в ряду профілів інших, менш відомих, брендів.

Додатковий показник якості білого ПВХ профілю – стійкість до забруднення, для цього достатньо провести так званий «тест олівцем», провівши м’яким грифелем по поверхні профілів. Високоякісні профілі характерні тим, що ці мітки легко стираються пальцем.

Вибираємо фурнітуру: функціональність або бренд?

На ринку сьогодні представлена ​​величезна кількість різних виробників фурнітури: німецьких, китайських, турецьких, українських … Як вибрати?

Зазвичай вибір за вас робить фірма, яка виготовляє пластикове вікно цілком. І вам залишається тільки оцінити її рішення.

Великі компанії-виробники мають свої випробувальні центри, де сертифікують рекомендовану фурнітуру.

На жаль, на ринку сьогодні з’являються зразки фурнітури, які, цілком можливо, ніхто не випробовував. До таких зразків потрібно ставитися з обережністю.

Що стосується дизайну фурнітури і її функціоналу, то віконні компанії-гіганти намагаються не нав’язувати клієнтові (маленькій фірмі, що виробляє вікно цілком, з комплектуючих) свій вибір. Тут переваги у всіх різні. Комусь подобається фурнітура срібляста, комусь – золотиста. У когось мікропровітрювання здійснюється за рахунок висування стулки, у когось – за рахунок мікровідкривання. Хтось використовує приховану фурнітуру. Кожен виробник має право просувати і продавати своє технічне рішення. А споживач – вибрати те, що йому зручно.





ІНШІ НОВИНИ