Берлін ініціює переговори із роззброєння

Німеччина має намір підняти діалог про контроль за озброєннями на тлі ліквідації ракетного договору.

Під час свого членства в Раді Безпеки ООН в 2019-2020 роках Німеччина ставить одну зі своїх цілей початок широкого діалогу із роззброєння. Як повідомив в Мюнхені на конференції з безпеки міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас, з цією метою в середині березня буде скликана міжнародна конференція.

“Ми повинні працювати разом для того, щоб технологічна еволюція нових типів зброї не підірвала всю архітектуру безпеки, яку ми знаємо. З цієї причини 15 березня в Берліні відбудеться міжнародна конференція з метою ініціювання діалогу про те, як контроль над озброєннями може забезпечити стабільність і в 21-му столітті”, – повідомив Маас.

Він зазначив, що порушення угод викликають підозру. А саме сьогоднішня поведінка Росії з ДРСМД демонструє ті негативні наслідки, які це може мати для безпеки всіх причетних, але перш за все, Європи.

“Криза ДРСМД показує, що ми повинні думати про ядерне роззброєння і контроль над озброєннями більш глобально, ніж будь-коли. Німеччина розпочне це в квітні, коли ми будемо головувати в Раді Безпеки ООН”, – пообіцяв Маас.

“Ми не можемо програти за кілька років те, що було побудовано протягом багатьох десятиліть. Це теж є ключовим завданням трансатлантичного партнерства”, – додав глава МЗС Німеччини.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ