Біля Гібралтару стався інцидент між кораблями Іспанії та Британії

Військовий корабель Іспанії з приведеною в готовність зброєю наказав британським комерційним судам покинути територіальні води Гібралтару, який знаходиться під суверенітетом Великобританії. Про це повідомляє Sky News у понеділок, 18 лютого.

Інцидент стався в неділю, 17 лютого. Видання стверджує, що на аудіозаписах переговорів чутно, як капітан іспанського корабля наказує “покинути іспанські територіальні води”. Однак керівництво порту Гібралтару наказало британським кораблям залишатися на якорі.

Уряд Гібралтару назва діїв іспанського флоту “дурними”.

“У ці дурні ігри грають ті, хто не приймає безумовний суверенітет Британії над водами навколо Гібралтару, визнаний всім світом в Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права. Здається, в іспанському флоті ще є люди, які думають, що можуть порушувати міжнародне право”, – заявив представник уряду Гібралтара.

В аудіозаписах переговорів екіпаж британського корабля навіть перепитав, чи мають іспанці на увазі саме їх корабель, після чого знову отримав наказ покинути води. Після відмови корабель флоту Іспанії продовжив повільно рухатися по узбережжю Гібралтару з приведеним в готовність озброєнням.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ