Смертоносна стихія накрила Бангладеш: фото і відео руйнувань

Бангладеш накрив потужний циклон “Фані”, який зруйнував більше двох тисяч будинків.

За даними Аljazeera, один з найбільших і рідкісних тропічних штормів прийшов на узбережжя зі швидкістю понад 120 км/год, а очікується 200 км/год (щоб подивитися відео, проскрольте до кінця сторінки).

У місцевих ЗМІ інформація про кількість жертв різниться: максимально вказано 28 осіб по шляху проходження стихії з Індії. Мінімум про 12 відомо у Бангладеш.

Уряд поки не надавав точні дані про загиблих і постраждалих, так як багато хто пропав без вісті.

Уточнюється, що спрогнозувати наближення шторму було складно, ніхто не був упевнений в його траєкторії. Однак робота рятувальників та влади допомогла провести одну з найбільших людських евакуацій в історії – 1,2 мільйона осіб за 24 години.

Через циклон три мільйони людей по всьому штату залишилися без електрики. Управління ООН по зменшенню небезпеки лих (UNDRR) високо оцінило швидку евакуацію жителів.

Уряд штату в Одіші разом з національними групами реагування та волонтерами створили безпечні притулки, близько 7 тис. кухонь. Аварійні працівники зосереджені на відновленні пошкодженої інфраструктури, включаючи лінії електропередачі і зв’язку, а також розчищенні доріг.

Нагадаємо, що циклон “Фані” накрив східну частину Індії 3 травня. Він став найпотужнішим за останні 20 років і охопив дев’ять районів штату, близько 10 000 сіл і 52 міста.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ