У Росії нова НП на військовому полігоні: вибухають ракети

В Архангельській області (Росія) стався вибух на території військової частини. В результаті загинуло дві людини, ще шестеро постраждали.

Як пише Telegram-канал Mash, за повідомленнями очевидців, подія відбулася в населеному пункті Ненокса. Там знаходиться Державний центральний ракетний полігон ВМФ “Ненокса”. Біля нього розташований ракетний полігон, який забезпечує випробування балістичних ракет для атомних підводних човнів.

Екстрені служби підтвердили перевищення радіаційного рівня у Неноксі. Датчики спрацювали в сусідньому Сєвєродвінську – на підвищені показники відгукнулася автоматизована система контролю радіаційної обстановки. Пізніше з’явилася інформація, що рівень радіації прийшов в норму.

Як передає РИА “Новости”, за офіційними даними Міноборони РФ, в ході випробування рідинної реактивної рухової установки стався вибух і загоряння виробу. Ніяких викидів шкідливих речовин в атмосферу нібито не було. Джерела пишуть, що вибух стався на судні.

Влада Архангельської області підтвердили інцидент у військовій частині. Як пише ТАСС, за даними пресслужби губернатора регіону, борти санавіації готові вирушити на місце події.

У дуже важкому стані знаходиться п’ять осіб. Їх терміново відвезли в медпункт у Неноксі при військовій базі, де трапився вибух.

Пізніше були названі кілька можливих причин надзвичайної ситуації.


Джерело





ІНШІ НОВИНИ