У Болгарії після матчу відбору Євро-2020 з Англією спалахнув расистський скандал

Через расистські вигуки болгарських фанатів під час кваліфікаційного матчу Євро-2020 проти Англії, президент Федерації футболу Болгарії може піти у відставку.

Матч відбору на Євро-2020 Болгарія-Англія(0:6) навряд запам’ятався англійським футболістам з позитивної сторони, під час поєдинку болгарські фани весь час викрикували образливі расистські фрази, а також імітували звуки мавп. В зв’язку з цим, наприкінці першого тайму, матч був двічі зупинений, і взагалі перебував під загрозою зриву, адже англійські футболісти довго роздумували чи продовжувати матч.

Уряд Болгарії, зокрема прем’єр-міністр країни Борисов Бойко закликав припинити співпрацю з Федерацією футболу, доки її очільник Борислав Михайлов не подасть у відставку.

“Після недавніх подій, з огляду на стан футболу і інциденти, що відбулися напередодні, прем’єр-міністр зажадав, щоб ми припинили будь-яке співробітництво з федерацією футболу, поки глава організації Борислав Михайлов не покине свій пост”, – сказав міністр спорту Болгарії Красен Кравлев.

Це вже другий випадок прояву расизму до гравців збірної Англії, схожа ситуація трапилась у гостьовому матчі проти збірної Чорногорії.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ