Папа Римський розширив права жінок в церкві – що змінилося

Папа Римський Франциск розширив права жінок в Римсько-католицькій церкві та змінив закон. Тепер їм офіційно дозволено читати священні тексти, прислужувати біля вівтаря і роздавати причастя під час богослужіння. Цю інформацію повідомляє Reuters в понеділок, 11 січня.

“Указом Папа Римський формалізував те, що вже відбувається в багатьох країнах роками. Але зі зміною Кодексу канонічного права консервативні єпископи вже не зможуть заборонити жінкам своєї єпархії виконувати ці функції (читати літургії, прислужувати біля вівтаря і роздавати причастя під час служби – ред.)”, – йдеться в повідомленні.

За словами Папи Франциска, таке рішення було прийнято після богословських роздумів. Він зазначив, багато єпископів з усього світу заявили, що зміни необхідні для задоволення “потреби часу”.

У супровідному листі Папа вказав, що хоче принести “стабільність, суспільне визнання” жінкам, які вже і так виконують ці ролі.

Раніше Папа Римський Франциск закликав прийняти закони про громадянські союзи для одностатевих пар. Він заявив, що одностатеві пари повинні бути “захищені законом”.





ІНШІ НОВИНИ