Байден зупинить будівництво “стіни Трампа” на кордоні з Мексикою

Джозеф Байден, що вступає сьогодні на посаду президента США, відразу після інавгурації розпорядиться припинити будівництво “стіни Трампа” на кордоні Сполучених Штатів з Мексикою. Про це йдеться на сайті перехідної команди демократа.

За розрахунками Інженерного корпусу армії США, завдяки цьому Штати можуть заощадити близько 2,6 млрд доларів.

“У своїй сьогоднішній прокламації Байден оголосить про негайне припинення дії режиму надзвичайного стану, який був використаний як привід для виправдання перенаправлення коштів з інших фондів на будівництво стіни”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що буде проведено ретельний аналіз законності фінансування і використаних при підборі підрядчиків методів, щоб визначити найкращі способи перенаправлення фондів, які були відведені попередньою адміністрацією на будівництво стіни.

Нагадаємо, під час своєї передвиборної кампанії в 2016 Дональд Трамп обіцяв побудувати стіну на кордоні між США і Мексикою. Вона призначена для запобігання незаконного переходу кордону мексиканцями. У січні 2020 року частина “стіни Трампа” на кордоні Штатів та Мексики впала через сильний вітер.





ІНШІ НОВИНИ