На Карибських островах почалося виверження стародавнього вулкана

Кілька днів тому на Карибських островах почалося виверження стародавнього вулкана Суфрієра. Ситуація на островах залишається неспокійною, хоча в результаті виверження ніхто не постраждав. Однак місцева влада прийняла рішення закрити повітряний простір, крім того, в окремих населених пунктах почалися проблеми з водопостачанням і електрикою.

Як розповіли місцеві жителі, вони майже не виходять на вулицю і не відкривають вікна, оскільки попіл вкрив всю землю, а на островах часто йдуть дощі, через що попіл перетворюється на місиво, яке ускладнює пересування на автомобілях і пішки. «У нас багато попелу, і іноді важко дихати. Я не виходжу на вулицю, тому що не хочу ризикувати», – розповіла одна з місцевих мешканок. Місцева влада підкреслила, що найпотужніший вибух на цьому вулкані стався в понеділок рано вранці.

У Центрі сейсмічних досліджень університету Вест-Індії вже попередили, що виверження може призвести до сходу селевих потоків. Також співробітники центру відзначили, що виверження вулкана не припиниться в найближчі тижні, і вибухи можуть виявитися набагато сильнішими, ніж в перший раз.





ІНШІ НОВИНИ