Кузін спрогнозував, коли українці зможуть отримати колективний імунітет від COVID-19

Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що колективний імунітет від коронавірусу в Україні може бути сформований до кінця року. Кузін зауважив, що за даними Всесвітньої...

Лікарі назвали продукти, вживання яких призводить до втоми

Кава є напоєм, який асоціюється у багатьох з бадьорістю і припливом сил. Однак, на думку дієтологів, саме кава й викликає втому. Майже кожен любитель кави...

Вчені: три-чотири чашки кави в день знижують ризик хронічних захворювань печінки

Захворювання печінки входять в десятку найбільш частих причин смерті, в тому числі в Україні. Так, неалкогольною жировою хворобою печінки (НАЖБП) - станом, при якому...

Американські біологи встановили причину раннього старіння чоловіків і молодості жінок

Фахівці зі Сполучених Штатів встановили, що чоловіки старіють набагато швидше жінок. Вчені провели своє дослідження на тваринах, але вважають, що результати цього експерименту також...

Які симптоми можуть свідчити про розвиток небезпечної хвороби очей: пояснення Супрун

Глаукома – важке захворювання ока. Пізнє виявлення та відсутності адекватного лікування може призвести до неминучої сліпоти. Про це зазначила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна...

Вчені: вірогідність інсульту в певний час доби підвищується на 80%

Інсульт - це небезпечне для життя захворювання, яке виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Раннє виявлення певних симптомів може мати вирішальне значення. Дослідження показують,...

Лікар назвав прості продукти для підтримки організму взимку

Ці прості продукти харчування ефективно підтримують взимку організм, якому необхідно більше енергії, щоб зігріти тіло, розповіла індійський лікар дієтолог Парваті Менон. Одним з простих, але...

Как выбрать обезжиренный творог, его польза и рецепты

Если у вас возникло желание поесть творожка, то лучше всего воспользоваться обезжиренным вариантом. Поскольку он содержит минимальное количество калорий, то такой низкокалорийный творог можно...

Вчені виявили, що морква корисна не для всіх

Морква містить в собі велику кількість бета-каротину. Цей рослинний пігмент є попередником вітаміну А. Однак нове дослідження показало, що бета-каротин може приносити користь здоров'ю...

Вчені: вживання ковбаси і сосисок підвищує ризик передчасної смерті від хвороб...

Глобальне дослідження, проведене вченими Гамільтона, виявило зв'язок між вживанням обробленого м'яса і підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань. У тому ж дослідженні не було виявлено такого...

Нове