Як правильно вибрати пластикові вікна

Ринок пропонує величезний асортимент такої продукції. Тепер можна купити вікно з алюмінію, сталі, пластику, дерева. Але на сьогоднішній день все більше людей замінює старі вікна на нові пластикові, аргументуючи це тим, що вони більш міцні, коштують не дуже дорого і служать довгі роки. Їхні склопакети виготовляють з полівінілхлориду зі стабілізаторами. Ці елементи роблять його більш стійким до різних фізичних і погодних впливів.

З чого складається вікно

Пластикові вікна складаються з:

  • пластикового корпусу;
  • склопакетів;
  • рами;
  • фурнітури;
  • кріплень;
  • сітки (за бажанням замовника).

Як вибрати хорошу фірму-виробника

З огляду на асортимент продукції, ознайомитись з яким можна за посиланням lux-okna com, дуже складно зупинити свій вибір на чомусь конкретному. Тому краще скористатися парочкою порад щодо вибору вікон:

  • вибирайте виробника, який не просто продає і встановлює вікна, але й займається їх виробництвом;
  • також можна довіритися тим, хто існує в цій сфері більше 5 років;
  • ті, хто дорожать своєю репутацією і клієнтами видають гарантійні талони терміном не менше ніж на 3 роки;
  • довіряйте тим, хто буде укладати договір; в ньому будуть прописані ключові моменти: чи виконується ними демонтаж, чи вивозять вони відходи, яка ціна доставки, чи входять в загальну вартість комплектуючі, часто буває, що все це включено у вартість.

Важливі моменти, на які потрібно звернути увагу при виборі вікон

Щоб продовжити життя вікна потрібно грамотно вибрати профілі (віконний і армуючий), що витримують будь-які примхи природи. Найякісніші матеріали випускають в Німеччині, вони випереджають інших виробників за технічними параметрами і чистотою білого кольору.

Армуючий профіль витримує навантаження і робить вікно більш міцним. Він повинен мати товщину близько 1,5 мм. Виготовляють його з оцинкованої сталі, щоб захистити від іржі.

Купівля вікон – на що звертати увагу

Найголовнішими деталями, які потрібно врахувати – це кількість камер, мінімальна – 2, а оптимальна – 3. Їх наявність пригнічує шуми і зберігає тепло в будинку. Але в той же час, велика кількість скла перешкоджає проникненню великої кількості сонячних променів. Можна купити склопакет, на одній стороні якого буде дзеркальне напилення, а всередині нього буде енергозберігаюче скло.

Що стосується фурнітури, то вибирати її потрібно уважно. Від якості буде залежати функціональність вікна і його термін служби.

Для тих, хто живе на перших поверхах або останніх, буде актуальною установка протизламної фурнітури, склопакет з треплексом або плівка противандальні. Але така функція значно підвищує ціну вікон.

Для сімей з маленькими дітьми придумані захисні замки і ручки під ключ, що блокують вікно від маленького розбійника.

Що потрібно пам’ятати при монтажі

Перед установкою подбайте про меблі та інші предмети в приміщенні, так як буде багато пилу і бруду. Також захистіть підлогу, накривши її плівкою. Чим правильніше виконаний монтаж, тим довше прослужать вікна, виконуючи всі свої функції.

Пам’ятайте, грамотні фахівці завжди можуть відповісти на ці запитання, детально пояснивши що, як і чому. Замовник має право зателефонувати менеджеру компанії, якщо з’явилися сумніви в компетентності установників і в якості встановлюваного виробу.

Після монтажу ви повинні перевірити чи працює вікно, як ходять стулки, в якому стані фурнітура, чи всі режими робочі. Всі маніпуляції повинні виконуватися легко, без натисків. Також зверніть увагу на якість задування швів, провівши рукою уздовж них не повинен відчуватися протяг. Адже герметичність – запорука тепла і захисту від пилу, вітру і вологи.





ІНШІ НОВИНИ