Месенджери – особливий елемент для цифрової розвідки

Якийсь час тому один відомий діяч зазначив, що ті люди, які володіють інформацією, володіють усім світом. І саме тому дедалі активніше розвиваються цифрові технології. Зараз часто застосовують месенджери, з яких можна вести активне спілкування.

Вивчаючи аналітичні новини, можна переконатися, наскільки активно користувачі застосовують різноманітні інтернет-інструменти та програми для виконання тих чи інших завдань.

Але через те, що все більш активно застосовуються подібні інструменти та додаткові програми, виникає потреба у додатковому захисті даних. Адже існує можливість перехоплення повідомлень, отримання доступу до інформації.

З якими проблемами можна зіткнутися?

За допомогою інформації, її перехоплення або блокування може бути сформована певна загроза для національної безпеки країни. Це особливо важливо у ситуації, коли конфлікт між Україною та РФ наростає. Відбувається це через активне нарощування військ РФ поряд із кордоном.

З цієї причини професіонали все більше приділяють такому аспекту, як забезпечення прийнятного рівня національної безпеки. Це особливо важливо тому, що люди часто користуються різноманітними месенджерами. В результаті, такі дані потрапляють у відкритий доступ:

  • певні персональні дані, з яких відбувається процес ідентифікації;
  • дані, пов’язані із проходженням певної військової служби;
  • інформація, що стосується секретних даних.

Щоб знизити ймовірність зникнення даних, слід користуватися спеціально підготовленими месенджерами. Тільки в цьому випадку можна зберегти всі інформаційні дані в таємниці.

Тільки за умови правильного підходу можна знизити ризики, а також на порядок підвищити рівень інформаційної безпеки. Подібний підхід позбавить численних проблем та складнощів, з якими можуть зіткнутися люди, військові.

Які месенджери використовують в Україні?

Наразі існує кілька унікальних програм, додатків, якими активно користуються громадяни.

  • Найбільш популярний варіант – це Viber. За допомогою цієї програми можна не тільки обмінюватися повідомленнями, але й дзвонити, надсилати зображення, знімки.
  • Пропрієтарний месенджер WhatsApp дає можливість обмінюватися різноманітними знімками, аудіофайлами, а також текстовими повідомленнями. Але цей додаток вважається досить вразливим, тому що за допомогою текстових повідомлень можна переслати на смартфон вірус.
  • Багато людей користуються Telegram. Зумовлено це тим, що його можна встановлювати на будь-яку модель і марку смартфона, на планшет або на комп’ютер. Зараз ця програма вважається одним з найбільш популярних і часто використовуваних.

Щоб забезпечити надійний рівень захисту, слід відповідально підходити до вибору програми спілкування.





ІНШІ НОВИНИ