В Україні стартує осінній призов в армію: військові озвучили план

З 1 жовтня в Україні починається осінній призов на строкову службу, який буде тривати до 31 грудня.

Як повідомляється на Facebook сторінці Національної гвардії України, на військову службу планують набрати всього близько 15 тисяч осіб, з них в Національну гвардію – 4400.

Зокрема, в Києві на строкову військову службу призвуть 634 людини.

“На сьогодні планове завдання для Києва становить 634 людини, з яких до Збройних сил України буде призвано 407 чоловік, Національна гвардія – 160, Державна прикордонна служба – 39, і Державна спеціальна служба транспорту України – 28 осіб”, – розповів на брифінгу військовий комісар Київського міського військкомату полковник Сергій Клявлін.

Він також додав, що всього призову на строкову службу в Києві підлягають 53133 осіб.

“Були вручені повістки 37629 громадянам міста Києва, які повинні з’явитися у військовому комісаріаті, пройти медичну комісію для визначення придатності до строкової служби”, – зазначив комісар.

У той же час він зазначив, що традиційно явка громадян, які підлягають призову, залишається вкрай низькою.

Що стосується інших областей, то в Харківській області планують набрати в рамках цього призову 1300 осіб. Як повідомили в обласній державній адміністрації, в кожному районі міста та області вже працюють призовні комісії. За словами військового комісара Харківської обласної державної адміністрації Юрія Калгушкіна, військовозобов’язані протягом 10 днів після старту призову повинні з’явитися в комісаріат незалежно від того, прийшла їм повістка чи ні.

У Сумській області планове завдання з призову складає 546 чоловік, в тому числі для ЗСУ – 310 призовників, для Нацгвардії – 156, для Державної прикордонної служби – 46, для Державної спецслужби транспорту – 34.

З Івано-Франківської служби буде направлено 460 призовників, з них в ЗСУ – 285 осіб, в Національну гвардію – 130 осіб.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ