Козацька воля-2019: ВМС України навчались завдавати удару по береговим цілям. ВІДЕО

В рамках стратегічного командно-штабного навчання «Козацька воля — 2019» в акваторії Чорного моря розпочалась низка навчань та тренувань корабельно-катерного складу національних ВМС та кораблів морської охорони Дежприкордонслужби України.

За легендою навчань, умовний противник здійснив акт агресії проти нашої країни. Ворожим силам і засобам удалося десантуватися на одну з ділянок морського узбережжя України. Рішення потрібно було ухвалювати миттєво.

Корабельно-катерним тактичним групам Військово-Морських Сил ЗС України та Морської охорони Держприкордонслужби України було поставлено завдання здійснити перехід у заданий район, завдати вогневе враження морському десанту противника та знищити його живу силу й озброєння.

Тим часом, згідно з планом навчання, противник доволі швидко закріпився на узбережжі, зайняв бойові позиції, встановив вогневі точки та розмістив там міномети й інше озброєння. Ворог готувався далі просуватися у глибину нашої території і захоплювати нові ділянки місцевості.

Щоб подавити його агресивну активність, сухопутному компоненту підрозділів ЗС України потрібно було якнайшвидше надати вогневу підтримку. Спочатку по морському десанту противника завдали удару штурмовики тактичної авіації Повітряних Сил.

Водночас з моря корабельно-катерна тактична група у складі ракетного катера «Прилуки», корабля Морської охорони «Павло Державін» і двох малих броньованих артилерійських катерів «Аккерман» і «Вишгород» завдала прицільні вогневі удари.

Вперше, у такому складі комплект надводних сил відпрацьовував бойові вправи стрільб по берегових цілях. Далі екіпажі «Вишгорода» та «Аккермана» поставили димову завісу, це дало нашим надводним силам можливість непомітно покинути район виконання завдань.

Крім того, перед тим, як вибути в кризовий район, група кораблів, катерів і суден забезпечення національного флоту спільно з кораблями Морської охорони відпрацювали низку корабельних бойових навчань у Чорному морі.

Провели тактичне маневрування з елементами ухилення від умовних атак кораблів противника, в режимі онлайн здійснювали обмін даними з метою висвітлення повітряної, надводної і підводної обстановки в умовах активних і пасивних перешкод.

Варто відзначити, що сценарій навчання було побудовано таким чином, щоб він максимально об’єктивно відображав ті виклики і загрози, які стоять перед державою із захисту національних інтересів із морського напрямку.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ