“Поховали заживо”: на Полтавщині лікарі потрапили у скандал через “смертельну” помилку

У Лубнах (Полтавська область) медики повідомили родичам прооперованого чоловіка про те, що він помер. Проте вже наступного дня виявилось, що лікарі переплутали пацієнтів з однаковими прізвищами і подзвонили не тій сім’ї.

Про інцидент повідомило видання Кolo.news з посиланням на доньку чоловіка. Так, 28 вересня його прооперували із виразкою шлунку.

Пізніше лікарі повідомили родичам, що чоловік помер, а його тіло – в морзі. Сім’я вже почала готуватись до похорону, втім, наступного дня медики зателефонували і сказали, що пацієнт живий та отямився після наркозу.

Виявилось, причиною “тривожного” повідомлення стало те, що лікарі переплутали двох людей, бо ті мали однакові прізвища, хоч і їхній вік дуже відрізнявся – 50 і 88 років. Того дня помер саме 88-річний пацієнт.

Керівник управління охорони здоров’я виконавчого комітету Лубенської міської ради Віктор Ківа підтвердив, що такий випадок справді траплявся.

“Ми з’ясовуємо і розбираємось у ситуації. Пацієнту нічого не загрожує, він одужує. Лікар справді переплутав історії хворіб пацієнтів із однаковими прізвищами. Він визнає свою помилку, вибачився перед родичами, компенсує витрати потерпілим. Ми своєю чергою проведемо службове розслідування”, – пояснив він.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ