У ВСУ зробили важливе уточнення стосовно призову в армію

З 1 жовтня в Україні стартував осінній призов в армію . Понад 15 тисяч чоловік планується набрати на строкову військову службу. Набір триватиме до Нового року. В Оперативному командуванні “Північ” заявили, що “строковиків” не відправляти в зону бойових дій на Донбас.

“Зверніть увагу: призовники і” строковики “до виконання завдань в зоні бойових дій не залучаються. Брати участь в операції Об’єднаних сил можуть тільки військовослужбовці, які пройшли відповідну професійну підготовку, підписали контракт зі Збройними силами України і висловили бажання служити в одній з бойових бригад” , – йдеться в заяві.

Також військові відзначили, що призовники повинні з’явитися до військкомату в будь-якому випадку, навіть якщо не отримували повістку, для уточнення даних і проходження медкомісії.

“Явка в військкомат не означає автоматичної відправки в армію. Питання відправки вирішується індивідуально по кожному призовнику, з урахуванням наданих відомостей і заявок від ВСУ, НГУ та інших силових структур України” , – підкреслив в Оперативному командуванні “Північ”.

Відзначається, що в разі призову в армію виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних зарплат, а термін проходження служби зараховується до трудового стажу.

Нагадаємо, в рамках осіннього призову порядку отримали вже понад 37 тисяч киян, хоча план призову для столиці становить всього 634 людини. Всього призову на строкову службу в Києві підлягають 53 133 особи.

У свою чергу міністр оборони Андрій Завгороднюк говорив, що в Україні можуть скасувати обов’язковий призов в армію . На його думку, система побудови Збройних сил не повинна базуватися на “строковиків”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ