Схід проти “формули Штайнмаєра”: жителі Донбасу приєдналися до акцій протесту

Жителі східних регіонів також приєдналися до протесту проти підписання “формули Штайнмаєра”. Виступи проходили у Маріуполі, Краматорську та Сєвєродонецьку.
Про це пише видання Радіо Свобода.

Населення стурбоване питанням про статус їхніх міст після підписання формули.

“У Маріуполя дуже великі шанси опинитися другорядним містом “недореспубліки”. Причому мешканці Маріуполя будуть другорядними громадянами цієї “недореспубліки”, тому що вони не проливали кров, не давали відсіч Російській Федерації. Я хотів би, аби мешканці Маріуполя задумалися, чи вони хочуть такого майбутнього своїм дітям, чи хочуть через “кордон” їхати по пенсії до Харкова, Києва, Львова. Я закликаю просто хоча б до здорового глузду, тому що тут дуже мало людей, на двох-трьох зупинках нижче зібралося більше людей, ніж тут”, – розповів учасник маріупольського протесту.

До акцій приєднався також Краматорськ: на протест вийшло більше сотні людей.

“Ми солідарні з іншими містами України і не дамо зробити з нашею землею те, що хоче Путін, — зазначають учасники акції. — Краматорськ знає, що таке окупація”, – зазначив один з жителів міста.

Луганщина теж не залишилася осторонь подій. Як передає місцеве видання Час Пик, 2 жовтня акція протесту відбулася у центрі міста Сєвєродонецьк.

Зазначається, що невдоволення жителів викликало в першу чергу те, що “формула Штайнмаєра” була підписана без їхньої згоди:

“Так само обурило, що ніхто не питав у жителів, підписуючи “формулу”, чи хочуть вони цього, чи хочуть вони капітуляції”, – зазначають журналісти.

Також стало відомо, що місцеві активісти пропонують створити штаб, який буде протистояти капітуляції.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ