Український ракетний комплекс С-125 блискуче розправився з “Золотоношею” на воді: вражаюче відео

1 листопада на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” в Херсонській області здійснили один з етапів випробування модернізованого зенітного ракетного комплексу С-125 по наводним цілям.

Про проведені випробування повідомив Український мілітарний портал. Джерело повідомляє, що за ціль для зенітно-ракетного комплексу був обраний плавсклад “Золотоноша”, який вже більше не пускали в дію – його списали. “Золотоноша” відноситься до проекту 814М ВМС ЗС України. Водотоннажність судна 2960 тонн.

Потопити плавсклад силами комплексу С-125 вдалося за допомогою двох ракет. Момент влучення однієї з ракет в “Золотоношу” зафіксували на відео:

На сайті також опублікували фото “Золотоноші” після того, як в нього влучило дві ракети С-125:

Ігор Воронченко, командувач ВМС ЗС України, на виступі перед курсантами Інституту ВМС заявив, що зенітно-ракетні комплекси С-125 будуть використовуватися для охорони ближньої морської зони: “В ближній зоні за рахунок артилерії та комплексів С-125, який буде прийнято на озброєння”.

Найближчим часом, передбачається, С-125 візьме участь ще в декількох випробуваннях, після чого його зможуть взяти на озброєння ВМС ЗС України.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ