Перепис населення в 2020 році буде проводитися через онлайн-систему – Гончарук

Уряд має намір організувати процес перепису населення через систему онлайн-інструментів.

Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу в ефірі програми Свобода слова.

“Ми подивилися на різну практику в світі, як робиться перепис. І зараз шукаємо можливість зробити перепис максимально з урахуванням онлайн-інструментів. Тобто стимулювати людей самостійно заповнювати інформацію про себе”, – заявив глава Кабміну.

Раніше повідомлялося, що перепис населення в Україні запланований на кінець 2020. Спочатку українцям нададуть можливість пройти перепис онлайн, а потім перейдуть до особистого обходу.

Нагадаємо, раніше в Мін’юсті повідомили про головні питання кампанії по перепису населення.

У грудні 2020 року під час запланованого урядом перепису населення громадянам будуть ставити близько 10 питань.

Українців будуть питати про трудову міграцію. Фахівці пояснюють, що на основі цього хочуть визначити можливий масштаб міграції. Питання використовують для розробки програми підтримки регіонів і транспортних рішень.

Крім того, громадянам будуть задавати питання про місце та режим роботи – щоб порахувати працездатних, визначити їх вік, стать і умови проживання для спрощення списку тих, хто потребує соціальної допомоги.

Також запитають про національність, мову, освіту і сім’ю, в тому числі і про те, чи перебуваєте ви в цивільному або офіційному шлюбі. Вчені наполягли, щоб в переписних листах було питання для всіх жінок у віці з 15 років про народжених дітей – для демографічних прогнозів.

Одне з питань стосуватиметься будинку і року його будівництва, щоб допомогти провести ревізію житлового фонду. У громадян будуть питати про наявність в будинку кухні, інтернету, водопостачання і каналізації та інших комунальних благ.

Нагадаємо, в проекті бюджету-2020 передбачені витрати на проведення перепису населення України. Державна служба статистики оцінила вартість всеукраїнського перепису населення в 5 мільярдів гривень. Очікується, що отримані дані дадуть уявлення про реальну кількість працюючих громадян, в тому числі – трудових мігрантів, а також про вимушених переселенців зі тимчасово окупованих територій.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ