Нардеп Ткаченко перебрався на Труханів острів після розслідування “1 + 1” про незаконність його забудови

Народний депутат і колишній керівник “1 + 1 Медіа” Олександр Ткаченко заселився в незадекларований особняк на Трухановому острові в Києві після того, як телеканал “1+1” показав розслідування про незаконність поселень в даному місці. Про це “Діалоги” дізналися з телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Труханів острів – рекреаційна зона в столиці, де житлове будівництво заборонено. Земельна ділянка під маєтком, яким користується нардеп, з 1994 року знаходиться в оренді ТОВ “Навчально-спортивний комерційний клуб “Україна”. Землю місто передавало під спортивну базу.

У 2015 році журналісти каналу “1+1” зробили серію матеріалів про незаконне поселення на Трухановому острові, в тому числі – і про нецільове використання саме цієї бази.

Уже в 2016-му в соцмережах Олександра Ткаченко та його дружини Анни почали з’являтися фотографії, зроблені біля цього маєтку. З 2017 року сім’я викладала подібні фотографії регулярно.

За документами цей маєток не є житловим об’єктом, а значиться “адміністративною будівлею”. Будівля – у приватній власності Дениса Копилова – директора інвест-групи «Інеко» і співвласника ТОВ “Навчально-спортивний клуб” Україна “. Копилов підтвердив Bihus.Info, що саме він здає будинок Ткаченко в оренду.

Сам нардеп не вніс у власну електронну декларацію інформацію ні про будинок, ні про витрати на його оренду.

Ткаченко запевняє – орендує приміщення тільки з весни 2019 року, а потім – в електронній декларації він повинен з’явитися тільки в наступному році. Однак це твердження спростовують фотографії з цього будинку, які публікувала сім’я Ткаченко кілька років поспіль, відзначають журналісти.

Джерело

 





ІНШІ НОВИНИ