Нардепам у ВР влаштували іспит на знання української мови: що з цього вийшло

Журналісти Громадського телебачення вирішили з нагоди Дня української писемності та мови дізнатися, як справи з цим у народних обранців. Прямо в коридорах парламенту вони підходили до політиків і ставили їм різні питання. Як виявилося, відповісти на них можуть далеко на всі.

Так, Микола Тищенко спочатку говорив українською мовою. Потім перейшов на російську, але заявив, що його улюблена письменниця Ліна Костенко.

“Слуга народу” Олександр Скічко правильно відповів на питання. Нардеп від “Європейської солідарності” Андрій Парубій також витримав і не помилився при відповіді.

Що цікаво, багато нардепів намагаються спілкуватися зі ЗМІ державною мовою, але як тільки справа доходить до питань, деякі з них починають “плавати”. І переходять на російську мову. У нардепів також запитували про правильність наголосів у словах, просили перекласти з російської деякі вирази. Відповісти, як правильно пишуться в українському правописі слова. Не всі, як видно в сюжеті, могли впоратися із завданням.

Відмовився відповідати на запитання й одіозний нардеп від ОТЗЖ Ілля Кива. Він спочатку “наїхав” на журналістів російською, потім перейшов на українську мову. “Тут (у залі ВР, – ред.) досить тих людей, які захочуть взяти участь в ваших розвагах”, – заявив на камеру Кива. Далі була черга ще одного нардепа від ОТЗЖ Григорія Суркіса. З трьох питань він правильно відповів тільки на одне.

“Посипалися” на деяких питаннях і нардепи Сергій Соболєв, ексміністр Юрій Павленко.

В опитуванні взяв участь і Президент України Володимир Зеленський. Його журналісти “підловили” рано-вранці під час пробіжки. Глава української держави красиво відповів на “підступ” журналіста.

“Вони (нардепи, – ред) не повинні ніколи помилятися, оскільки є обличчям української політики”, – відповів президент журналістам.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ