У ДБР оголосили конкурс на посади заступників керівника: заявки мали приймати 5 днів, 3 з яких — вихідні

У Державному бюро розслідувань оголосили конкурс на заміщення посади першого заступника та двох заступників директора. На збору і подачі документів у кандидатів фактично є два дні.

Про це йдеться на сайті правоохоронного органу.

«Документи від кандидатів, які бажають взяти участь у конкурсі, приймаються з 9:00 30 грудня 2019 року до 18:00 3 січня 2020 року включно», — йдеться в повідомленні.

Серед документів, які необхідно було подати, зокрема, вказана медична довідка, декларація особи та відомості про наявність чи відсутність судимості.

Згідно з Порядком проведення конкурсу, «інформація про проведення конкурсу для призначення на посади в бюро оприлюднюється шляхом розміщення оголошення про проведення конкурсу на офіційному веб-сайті бюро не пізніш як за 15 робочих днів до дня завершення приймання документів для участі в конкурсі».

hromadske звернулося за коментарем у пресслужбу ДБР. Відповіді наразі не отримали.

Нагадаємо, 27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Держбюро розслідувань.

До призначення нового директора його обов’язки виконує депутатка від фракції «Слуга Народу», глава комітету Верховної Ради з питань правової політики й правосуддя Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, закон про перезавантаження ДБР народні депутати остаточно ухвалили 3 грудня. А 24 грудня його підписав президент.

Документ про Держбюро розслідувань передбачає, що відомство буде не центральним органом виконавчої влади, а державним правоохоронним органом.

Ухвалений закон передбачав дочасне припинення повноважень голови Державного бюро розслідувань Романа Труби та його заступників. Згідно з новим законом, глава Бюро самостійно буде здійснювати керівництво органом, не розділяючи повноваження із заступниками, як це визначав передній закон. Також директор ДБР отримує повноваження особисто призначати та звільняти своїх заступників.

Самого директора ДБР призначатиме президент України за поданням комісії з проведення конкурсу. Таку комісію залишили у складі дев’яти осіб, як і було раніше: по три особи від президента, парламенту та три кандидатури міжнародних партнерів, затверджені урядом.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ