Вадим Пристайко поскаржився на низьку заробітну плату міністрів

Вадим Пристайко розкритикував маленьку заробітну плату міністрів в Україні.

Так, міністру іноземних справ Вадиму Пристайко здається, що заробітна плата в 16 тисяч гривень у міністрів, це буде проявом “неповаги до країни”. Таку суперечливу заяву він зробив на засіданні парламенту України 17 січня.

Так, глава міністерства закордонних справ заявив, що заробітна плата міністрів в 16 тисяч гривень це ніщо інше, як неповага до України. Пристайко ненароком підтримав постійну теорію чиновників про те, що маленькі заробітні плати у депутатів будуть мотивацією до вчинення корупційних дій. При цьому він порівняв заробітну плату деяких суддів, чий дохід перевалює за позначку в сто тисяч гривень. В таких умовах заробітна плата міністрів в 16 тисяч гривень буде вважатися обманом самого себе. При цьому міністр закордонних справ повідомив, що дане питання потрібно вирішувати якнайшвидше.

На думку Вадима Пристайко, питання оплати праці міністрів є одним із найважливіших питань, адже це порушення балансу заробітних плат. При цьому він навів як приклад суддів із заробітком вище ста тисяч гривень. Примітно те, що таку заяву він робить на тлі недавнього скандалу з підвищенням заробітних плат народних депутатів. Тоді пройшли чутки про те, що депутатам підняли місячний оклад і тепер він перевалює за позначку в сто тисяч. Цю теорію в суспільстві посіяв колишній міністр соціальної політики Павло Розенко. Тоді він повідомив, що зарплату депутатам підняли в два з половиною рази. Про це він стверджував, посилаючись на своє джерело. Ніяких доказів цього судження він не привів.

До слова, Вадим Пристайко згадував і премії, які виписуються міністрам. Варто нагадати, що перед Новим Роком доходи багатьох міністрів і перших осіб країни раптово зросли. Посприяли цьому якраз таки премії і надбавки. Також, деяким були виписані виплати на оздоровчі послуги і вирішення проблем соціально-побутової сфери. Так, місячні оклади деяких чиновників перевалили за показник в 200 тисяч гривень. Рекорд взяв якраз таки Вадим Пристайко, який отримав 234 тисячі гривень.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ