У Міноборони розповіли, що буде зі службою за призовом

Військове відомство не бачить сьогодні особливої ​​користі від строковиків.

Тривалість проходження контрактної служби в армії необхідно скоротити, а строковиків краще також залучати до служби за контрактом.

Таку думку висловив Міністр оборони України Андрій Загороднюк в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Міністр зазначив, що залучати широкі верстви населення до армійської служби потрібно, але не в форматі строкової служби в її нинішньому вигляді, оскільки він не працює. За його словами, зараз термінова служба не має значного впливу на здатність Збройних сил України, тому розробляється концепція її поновлення.

“У нас зараз строкової служби – приблизно 10%. Тобто вона не відіграє особливо великого впливу на здатність, тим більше військовослужбовці строкової служби не виконують завдань в зоні проведення операції Об’єднаних сил”, – пояснив Загороднюк.

За його словами, якщо зменшити термін служби в українській армії і ввести якісну підготовку солдатів, набагато більше з них будуть підписувати контракт про подальшу службу.

“Звичайно, є сенс зменшувати термін. Багато хто не хоче, тому що це дуже довго, у них є якісь життєві плани і так далі. Якщо ми введемо систему, коли це буде набагато менший термін – це буде якісна підготовка, служба в бойових частинах – але не в зоні ООС, – де вони отримають досвід “, – зазначив міністр.

Загороднюк також додав, що переваги роботи за контрактом потрібно кваліфіковано піднести, щоб людина бачила в ній користь в тому числі і для свого майбутнього життя після звільнення зі служби.

“Але це буде цілком інша система, тому що цю систему реформувати надзвичайно важко. Набагато легше побудувати взагалі нову “, – сказав міністр.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ