Для мене посада міністра – точно не спосіб отримання великих доходів, – Новосад пояснила свою тезу про замалу зарплату

Міністр освіти і науки Ганна Новосад визнала невдале формулювання щодо зарплати 36 тисяч гривень.

Про це вона написала в Facebook.

“Для мене посада міністра – це точно не спосіб отримання великих доходів. Мені важливо втілити ті зміни, які ми як уряд пообіцяли, коли взялися до роботи. Це мій основний мотиватор”, – зазначила глава відомства.

Вона підкреслила: “Мене не влаштовує зарплата вихователя у 4 тисячі гривень, вчителя з 30-річним стажем у 8 тисяч, або робота вчених на 0,75 ставки. Я усвідомлюю, що змін у системі освіти і науки не буде доти, доки ми не почнемо нормально платити професійним людям. І це те, про що ми найбільше дискутуємо з Кабміном і Мінфіном. Одне з ключових завдань уряду в рамках реформ – зростання заробітних плат освітян і науковців”.

Водночас, Новосад підтримує позицію уряду, що зарплата чиновників має відповідати їхнім конкретним результатам роботи. “Це має бути чітка і прозора система”, – повідомила вона.

Міністр визнала: “Формулювання в моєму інтерв’ю було невдалим. Ми досі маємо значний розрив у доходах людей, до цього важливо ставитися чутливо.

Але не менш важливо будувати суспільство, де кожен може власними знаннями та чесною роботою досягати більшого. І це буде не соромно”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ