Історію своєї сім’ї можна досліджувати онлайн: в Україні запустили нову платформу

В Україні запрацювала нова платформа, яка дозволяє вивчати родоводи.

Завдяки ентузіастам історію своєї сім’ї тепер можна дослідити онлайн. В Україні запрацювала платформа pra.in.ua, яка дозволяє досліджувати родоводи. Наповнювати її допомагають і професійні історики, і волонтери.

Сайт pra.in.ua працює за принципом соцмереж. Реєструєтеся і можете шукати за регіоном чи прізвищем. Ігор Гошовський, розробник порталу, власний родовід вивчає ще зі школи і дослідив його аж до XIV століття.

«Гошовські виникли у 1395 році. Король Ягайло подарував моєму там 26 чи 27 разів прадіду за вислугу років пустище в Івано-Франківські області», — розповів автор ідеї сайту Ігор Гошовський.

Ігор знайшов інформацію про дві тисячі своїх предків. Звичайно, це не один рік роботи. Він вирішив створити мережу, де можна легко і безкоштовно дослідити минуле своєї родини. Виклав онлайн те, що зібрав сам. Частину зісканованих архівних документів дали дослідники. Наприклад, метричні книги з регіонів України. Тож зараз на сайті є інформація про більш ніж два мільйони українців, починаючи із XVII століття.

За кордоном сайти, які допомагають вивчати генеалогію, поширені. Та й архіви публікують більше інформації онлайн.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ