У Києві ввели карантин через коронавірус: закриють школи, дитячі садки та кінотеатри

У Києві ввели карантин через поширення коронавірусу COVID-2019 у всьому світі. Він розпочнеться вже 12 березня. У столиці закриють школи, дитячі садки, позашкільні та вищі навчальні заклади, а також розважальні центри, кінотеатри.

Протиепідемічні заходи та обмеження, попередньо, діятимуть, до кінця місяця. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Він відзначив, що станом на 11 березня у місті не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус. Також Кличко підкреслив, що, зважаючи на розповсюдження вірусу усім світом, у Києві існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації. Через це влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів.

Які обмеження діятимуть у Києві з 12 березня?

Школи та вищі навчальні заклади розпочнуть дистанційне навчання. На карантин підуть і позашкільні заклади та дитячі садочки.

Буде обмежено проведення масових заходів: це стосується концертів, конференцій. А кінотеатри скасують сеанси.

Закритими будуть розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. У ТЦ розпочнеться посилений контроль, там чергуватимуть санітарні лікарі.

Громадський транспорт поки що працюватиме у звичному режимі. Увесь рухомий склад двічі на добу обробляють дезінфікуючими засобами.

Кличко також закликав керівників установ та підприємств міста, за можливості, переглянути робочий графік працівників, у яких є діти.





ІНШІ НОВИНИ