Поліція покарала трьох священників, які порушили карантин на Вербну неділю

Поліція склала адмінпротоколи щодо трьох священнослужителів, які допустили натовпи вірян у храмах на Вербну неділю.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає “Hromadske.ua”.

“Про вчорашнє скупчення людей в низці церков. Безвідповідальність і неповага до людського здоров’я не має до Бога ніякого стосунку! Церковникам у 3-х випадках поліцією винесені адмінштрафи. У нас свобода совісті, але … майте ж совість!”, — написав він у Twitter.

Протоколи склали за порушення правил карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Ще по 12-ти випадках вивчаються матеріали. Окрім того, правоохоронці проводили профілактичні бесіди та розосереджували громадян на прилеглій до церков території із дотриманням необхідної дистанції.

Раніше через карантинні обмеження людей закликали не зібратися на спільне освячення вербової лози у Вербну неділю, 12 квітня.

Загалом, за даними МВС, упродовж 12 квітня відбулося понад 14,5 тисяч богослужінь, у яких взяли участь майже 127 тисяч громадян. Найчисельніші релігійні відправи відбулися у Львівській, Волинській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Публічну безпеку під час релігійних заходів забезпечували понад 15 тисяч поліцейських і нацгвардійців. Здебільшого релігійні заходи відбулися без грубих порушень правил щодо карантину людей.





ІНШІ НОВИНИ