Нардеп В’ятрович пояснив, чому вважає Московський патріархат фізичною небезпекою для українців

Володимир В’ятрович закликав захистити Україну від загроз, які, за його словами, несе в собі УПЦ МП в умовах епідемії коронавірусу.

Православна церква Московського патріархату стала найбільшим розсадником коронавірусу в Україні. Про це у ніч на вівторок, 14 квітня, народний депутат Володимир В’ятрович написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами В’ятровича, поки ПЦУ, УГКЦ, провідні протестантські конфесії закликають своїх прихожан додержувати карантину, заохочують їх брати участь в онлайн-літургіях і допомагають державі боротися з епідемією, ієрархи Московського патріархату свідомо наражають вірян на ризик зараження коронавірусом. Вони збирають натовпи в церквах і згаданих монастирях, навіть прямо агітують проти карантину.

Унаслідок цього митрополит Павло, намісник Києво-Печерської Лаври, наразі лежить у лікарні з коронавірусом. У самому монастирі захворіли вже 90 людей, і всі вони розносили хворобу далі, – написав депутат і запропонував відібрати Києво-Печерську і Почаївську Лаври у Московського патріархату.

Московська церква в Україні ще раз показала, що становить небезпеку для українського народу і державності, – заявив В’ятрович, назвавши УПЦ МП “розсадником мракобісся, яке має мало спільного з ученням Христа, а тепер ще й є розсадником фізичної небезпеки для українців”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ