Призов переноситься: Кабмін прийняв важливе рішення, – документ

Нове урядове розпорядження назвало нові терміни весняного призову на строкову військову службу та кількість призовників.

Призов на строкову військову службу переноситься з квітня-червня на травень-липень. Про це у середу, 15 квітня, повідомила пресслужба Кабінету міністрів України.

Разом з тим видатки на проведення призову та чисельність призовників уряд залишив без змін. Отож під час призовної кампанії 16 460 громадян України будуть призвані на службу в Збройних силах та інших військових формуваннях.

Зокрема, 9 тисяч служитимуть у ЗСУ, 5,46 тисячі – в Національній гвардії України, 1,3 тисячі стануть прикордонниками. Ще 700 осіб служитимуть у Держспецтрансслужбі.

Раніше ASPI news повідомило, що заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко запропонував змінити текст Конституції, аби держава мала всі необхідні юридичні положення для миттєвого реагування на глобальні загрози в майбутньому. Ляшко заявив, що під час епідемій владі треба швидко вживати жорстких, але необхідних заходів.

Крім того, нардеп Вадим Новінський заявив, що захворів на коронавірус. Його тест дав позитивний результат.

ДЖЕРЕЛОaspi




ІНШІ НОВИНИ