Залежить від людей – в Україні можуть продовжити карантин, Ляшко все пояснив

Карантин у країні буде скасовано, коли зменшиться темп зростання захворювань на коронавірус. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі “Радіо Свободи”.

Медик повідомив, якщо кількість заражених щодня буде рости більше ніж на 2% від усіх інфікованих, то карантин доведеться продовжити.

Щодо продовження карантину ми будемо комунікувати ближче до наступної середи, після Великодня. Подивимося, що відбуватиметься у великодні свята і як люди будуть дотримуватися карантинних заходів“, – сказав заступник міністра охорони здоров’я.

Ляшко також запевнив, що МОЗ розробляє кілька різних сценаріїв ослаблення та виходу з карантину.

За його словами, Україна зараз тестує на Covid-19 всіх, хто цього потребує і тільки за алгоритмами ВООЗ. Зараз проводяться 5 тисяч тестів на добу.

Щодо масового тестування, то за один день 40 мільйонів українців ми не протестуємо. Проведення тестування людям, які не були в контакті з хворими, або не мають симптомів, буде робити оманливе відчуття безпеки. Людина протестується в перші 3-4 дні інкубаційного періоду, буде відчувати, що повністю здорова і порушуватиме режим самоізоляції”, – сказав Ляшко.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ