Незважаючи на карантин, УПЦ МП привезе благодатний вогонь і закликає українців прийти за ним в храм

Увечері 18 квітня представники Української православної церкви Московського патріархату очікують прибуття благодатного вогню. Керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній закликав українців прийти в Свято-Воскресенський храм за ним.

Представники Української православної церкви Московського патріархату планують 18 квітня привезти в Україну благодатний вогонь, незважаючи на всі карантинні обмеження. Про це 17 квітня повідомили на сайті УПЦ МП.

“Всі бажаючі представники єпархій зможуть отримати його в Свято-Воскресенському (афганському) храмі (вул. Лаврська, 27), який знаходиться праворуч від в’їзду в Києво-Печерську лавру. Орієнтовний час прибуття благодатного вогню в зазначений храм – завтра [18 квітня] близько 19.00 – 20.00 “, – йдеться в повідомленні.

В УПЦ МП зазначили, що в аеропорту вогонь роздаватися не буде, а от єпархії потрібно направляти тільки одного представника за ним.

Керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній у своєму Facebook закликав українців прийти в Свято-Воскресенський храм за вогнем.

“З огляду на цей факт, а також те, що в деяких ЗМІ з’явилися висловлювання про те, що в цьому році наша країна не побачить благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би стикнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти в Свято-Воскресенський храм (з дотриманням всіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в’їзду в Києво-Печерську лавру”, – написав він.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній 17 квітня заявляв, що не впевнений, чи отримає ПЦУ благодатний вогонь в цьому році. За словами Епіфанія, були пропозиції, щоб привезти вогонь в Україну чартером, однак, на його думку, краще на ці гроші придбати медикаменти і засоби захисту для лікарів.





ІНШІ НОВИНИ