Туреччина і Єгипет: міністр Криклій спрогнозував, коли українці зможуть літати на відпочинок

В Україні в уряді повідомили, що в країні почнуть діяти нові правила для пасажирів. Крім того, літній відпочинок може бути запланований українцями не раніше ніж з другої половини літа.

Карантин, який був введений в Україні в зв’язку з швидким поширенням пандемічного коронавірусу Sasrs-Cov-2, мимоволі вносить корективи в літні плани українських громадян. Багато хто задається питанням, чи можуть вони цього літа відпочити в Єгипті і Туреччині, куди добиратися слід за допомогою авіаперевезень, дію яких наразі призупинено.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю виданню BBC News заявив, що українцям слід готуватися до нових правил для пасажирів. Крім того, відпочинок за кордоном може стати доступний не раніше другої половини літа.

Так, Криклій повідомив, що медичні маски тепер стануть обов’язковими для пасажирів при користуванні будь-яким міським, а також міжміським транспортом. Також українці повинні підготувати себе до того, що перед використанням того чи іншого муніципального транспорту їм перевірятимуть температуру на скринінгу. Щодо залізничного сполучення стало відомо, що до травневих свят відновлення перевезень не передбачено. На залізниці першими введуть в дію приміські електрички. “Нам точно доведеться забути про міжміські перевезення з набитими пасажирами салонами”, – сказав Криклій.

Авіасполучення в Україні, за словами міністра інфраструктури, залежить від аналогічних дій інших країн. Тобто, залежить від того, чи буде та країна, куди планує українець летіти, приймати міжнародні рейси. Тому польоти до Туреччини та Єгипту залежать від карантинних обмежень в цих країнах.

Найпопулярніші напрямки пасажирських авіаперевезень – це Туреччина і Єгипет. Відновлення авіасполучення з Україною буде залежати, зокрема, і від того, як будуть діяти саме вони.

Якщо Україна пройде епідемію краще, ніж більшість інших країн, то зможе відкрити ринок внутрішніх авіаперельотів раніше міжнародних рейсів. “Реалістично планувати відпочинок на другу половину літа. Але це якщо всі будуть дотримуватися правил безпеки, не ризикуватимуть собою і близькими. І якщо ми побачимо , що статистика покращується, тобто крива захворювань не зростає”, – припустив міністр. “З урядом 24 квітня ми вийдемо на комунікацію з суспільством. Люди зрозуміють, які заходи карантину будуть пом’якшені”, – підкреслив він.





ІНШІ НОВИНИ